Meer bekendheid online voor je merk: 3 Tips

Vrijwel iedereen maakt dagelijks gebruik van het internet, en niet zo’n klein beetje ook. De meeste Nederlanders maken dagelijks meerdere uren gebruik van het internet. We checken het nieuws, het weer, spelen een spelletje, maar kopen ook producten, lezen ons in en leren over bedrijven.

Voor bedrijven is het dan ook belangrijk om goed aanwezig te zijn op het internet en geen potentiële klanten mis te lopen. Dit vergt een uitgebreide online campagne met een sterke site, aanwezigheid op social media en in de meeste gevallen ook online advertentiecampagnes.
Dit kan leiden tot een grote groei in omzet en het bereiken van doelgroepen die zonder het internet onbereikbaar zouden blijven. Campagnecompany.nl geeft je drie tips om je online zichtbaarheid te vergroten.

Sterke teksten op je site

Een sterke website oogt niet alleen aantrekkelijk en trekt bezoekers aan om betalende klanten te worden, maar heeft ook sterke teksten die kunnen overtuigen. Het schrijven van een sterke webtekst is niet zo makkelijk als vaak wordt gedacht. Enkel het benoemen van je diensten of producten is zelden voldoende. De teksten moeten de lezer meetrekken in het verhaal en overtuigen van je merk. Dat kan op verschillende manieren, waar een professionele tekstschrijver bij kan helpen. Deze schrijver weet precies hoe er in een stijl geschreven kan worden die gebruikers aanspreekt en converterend is. De teksten laten schrijven door een professional is dan ook aan te bevelen. Sterke teksten zijn essentieel, want je kunt nog zo veel mensen naar je site trekken, zonder sterke teksten verlaten zij de site ook weer zonder een aankoop te hebben gedaan of een positief gevoel te hebben bij je merk.

Social media bekendheid

Afhankelijk van je merk en sector is het belangrijk om ook op social media zichtbaar te zijn. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld een groot deel van hun helpdesk op social media en niet langer via de mail of telefoon. Heb je een product dat ook esthetisch aantrekkelijk is, dan kun je bijvoorbeeld een Instagram-account opzetten en hier volgers aantrekken. Soms kan het handig zijn op volgers te kopen bij een nieuwe start, zodat het account gelijk enig volume heeft. Dit maakt de drempel om het account te volgen lager voor nieuwe kijkers op het account.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd naar het Engelse search engine optimization, is het optimaliseren van een website om goed gevonden te worden in de zoekmachines, in het bijzonder Google. SEO bestaat uit diverse onderdelen, waaronder het eerdergenoemde schrijven van sterke teksten. Daarnaast moet duidelijk zoekwoordenonderzoek gedaan worden, moet de site snel zijn, links ontvangen van andere website en de juiste kopjes en interne links bevatten. SEO omvat veel, waardoor het in de meeste gevallen verstandig is om een SEO specialist in te huren of aan te nemen voor dit doel. Hoewel het een langetermijnproces is, is de opbrengst bij een juiste uitvoering enorm.