Influencer worden wat voor jou?

Vele jongeren dromen op dit moment van het worden van een influencer. honderdduizenden volgers op Instagram of een blinkende carrière op Youtube. Grote influencers verdienen veel geld door het doen van campagnes voor verschillende merken. Het klinkt als het perfecte leven, maar is het dat ook? In deze blog lees jij hoe je een influencer wordt en hoe je er geld mee kan verdienen!

Wanneer ben je een influencer?

Allereerst is het belangrijk om weten wat een influencer is. Volgens de definitie ben je een influencer als iemand beïnvloed via social media. Nee, je hoeft niet direct een groot bereik te hebben om een influencer te zijn. Sterker nog, soms zijn kleinere influencers aantrekkelijker omdat ze een specifiekere doelgroep hebben. Influencers kunnen ingedeeld worden in de volgende categorieën:

  • Nano-influencer: max 5.000 volgers
  • Micro-influencer: 5.000 – 50.000 volgers
  • Macro-influencer: 50.000 – 100.000 volgers
  • Mega-influencer: 100.000+ volgers

Hoe verdien je geld met Instagram of Youtube?

Die influencers moeten ergens hun geld vandaan halen, maar hoe werkt het precies? Op dit moment zijn Instagram en Youtube de twee grootste influencer platformen zelfs in deze twee platformen zitten verschillen in verdienmodellen:

Instagram:

  • Bedrijven die betalen zodat er een product of dienst wordt gepromoot.
  • Het verkopen van andermans producten waarover je een bepaald bedrag ontvangt voor iedere sale.
  • Het gebruiken van je bekendheid om als spreker/coach te fungeren.

Youtube:

  • Het krijgen van een vergoeding voor de advertenties die bij de video’s worden afgespeeld.
  • Het draaien van een campagne voor een product of dienst.

Hoe word je zelf een influencer?

Hoe word je een influencer is voor veel mensen een grote vraag. Eén ding is zeker, met een beetje aanklooien ga je er niet komen. Als je een influencer wil worden moet het echt een passie zijn die later kan uitgroeien naar een manier om geld te verdienen. Creëer een eigen ‘ik’ waardoor mensen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in wat jij doet.

Nadelen van het zijn van een influencer

Het leven van een influencer gaat niet altijd over rozen. Het zijn van een influencer kan problemen geven als het gaat om je privacy. Daarnaast ben je als influencer vaak afhankelijk van platformen als Instagram en Youtube. Wat doe je als deze platformen stoppen met de huidige manier van functioneren? Of als ze hun verdienmodellen gaan veranderen? Dit zijn zeker dingen waar je rekening mee moet houden als je het part- of fulltime wilt doen. Bedenk dus altijd of je klaar bent voor een onstabielere inkomstenbron.